Dennis Ensing, doelman van DCV. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Dennis Ensing, doelman van DCV. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Dennis Ensing baalt van verval bij DCV

  Sport

Krimpen - Na het afscheid van keeper Bobby Jansen bij DCV viel de keuze van de Krimpense club op een voor haar bekend gezicht: Dennis Ensing. Met de rentree bij zijn oude club sloot Ensing vijf mooie seizoenen bij FC Perkouw af.

 

Door Jan J. Timmer

"Bobby loopt als een rode draad door mijn sportloopbaan heen", glimlacht de 29-jarige goalie. "Ooit kwam het door hem dat ik als pupil ben gaan keepen. Bobby en ik zaten in hetzelfde team. Hij als doelman, ik als verdediger. Toen hij een keer niet kon werd ik onder de lat gezet. En nadat hij op jonge leeftijd naar SC Feyenoord vertrok ben ik hem op doel opgevolgd. Na zijn Feyenoord-periode keerde Bobby terug naar DCV. dat met het zaterdagteam net kampioen was geworden. Jeroen Bosman stond op doel, maar haakte halverwege het seizoen af vanwege zijn werk op zaterdag. Bobby werd eerste keeper. Ik raakte wat buiten beeld. De belangstelling van FC Perkouw kwam dan ook als geroepen. Ik heb er vijf seizoenen met enorm veel plezier gespeeld. Toen Bobby stopte bij DCV en Ronald Klinkenberg me vroeg of ik terug wilde keren, was de keuze niet gemakkelijk. Ik koos uiteindelijk voor mijn eerste voetballiefde en liet mijn tweede achter me." Een paar weken geleden had het er nog alle schijn van dat Ensing deel uitmaakte van een elftal dat rechtstreeks op de titel af denderde: DCV ging fier aan kop in de tweede klasse D en was daarmee titelkandidaat nummer 1. Daarna trad het verval in. "We gingen punten morsen en bevinden ons nu in 'de wachtkamer'", weet Ensing. "Dat is een tegenvaller, geef ik meteen toe. Ons probleem is dat tegenstanders zich zijn gaan ingraven en het ons aan zwaar valt om daar slim mee om te gaan. Toch kán het nog. We hebben een prima ploeg met een sterke verdediging, een goed middenveld en prima spitsen. Probleem is alleen dat we onze titelkansen niet meer in eigen hand hebben. Da's best balen."

"We moeten het de komende tijd van duel tot duel bekijken", zegt Dennis Ensing over de titelstrijd die DCV uitvecht met koploper Neptunus/Schiebroek en de twee andere rivalen Nieuwenhoorn en Sparta. "Elk kansje moeten we grijpen, maar minstens zo belangrijk is dat we in ieder geval als derde eindigen. Dan hebben we in ieder geval een nacompetitieticket."

Meer berichten