Foto:

DCV weer met beide benen op de grond

  Sport

Krimpen aan den IJssel - Vandaag de uitwedstrijd tegen NSVV op het programma en met als grote vraag kan DCV het prima spel van de laatste weken doorzetten in de derde competitie wedstrijd. NSVV had in de eerste wedstrijd in winst omgezet en vorige week flink op den broek gehad. Over de krachtsverhoudingen kon derhalve nog niet zoveel gezegd worden.

DCV mist vandaag aanvoerder de Reuver die op vakantie is en deze plek wordt opgevuld door Tom van der Voort.

Nadat de stadion speaker van NSVV, uitvoerig DCV had geïntroduceerd bij het publiek en ook breeduit de Krimpense heldendaden vanuit het verleden had beschreven, kon klokslag half drie worden afgetrapt.

Na het nodige voorzichtig aftasten de eerste vijf mnuten is het van Wageningen die de bal meekrijgt en vanaf de linkerkant vrij kan uit halen, helaas recht op de keeper en zo gaat de eerste grote kans verloren.

Daarna is de wedstrijd de eerste twintig minuten in evenwicht, waarbij DCV net iets makkelijker speelt,maar er zijn eigenlijk geen echte kansen over en weer. Hier en daar wat gevaarlijke momenten uit corners en vrije schoppen, hier weet DCV nog uit te scoren, maar het doelpunt wordt wegens buitenspel afgekeurd.

Het is na het uitvallen van Groen in deze periode dat DCV het spel een beetje door de vingers laat glippen en NSVV wat verder van het doel gaat voetballen.

Na een half uur is het slordig uitverdedigen wat NSVV over links de ruimte geeft en er een prima voorzet wordt afgeleverd, die wordt binnengewerkt door de de spits van NSVV, 1 – 0 voor de thuisclub.

Kort daarna alweer moeilijk uitverdedigen door DCV en is het Ensing die de schade weet te beperken.

1 – 0 met de rust en DCV heeft wat recht te zetten in de tweede helft.

De ploeg komt inderdaad wat beter uit de kleedkamer en probeert wat druk te zetten op het doel van NSVV, hierbij krijgt het een grote kans uit een scrimmage na een corner maar weet het niet te scoren.

NSVV loert op dat moment op de counter en die komt dan ook over de rechterkant, waarbij de bal van buiten de zestien een meter voor de achterlijn als een zondagsschot op zaterdag achter de verbouwereerde keeper van DCV verdwijnt.

Als dit soort ballen erin dan weet uw verslaggever ook, dit komt nooit meer goed vanmiddag.

DCV gaat nog meer risico' s nemen en zo ontstaat er meer ruimte voor de ploeg uit Numansdorp, die hier wel raad mee weet. De derde goal moet een mooie droge knal zijn geweest, maar heb ik helaas gemist omdat ik voor een aantal mensen op de app ook verslag doe van de wedstrijd.

Bij DCV is de organisatie op dat moment volledig weg en wordt het kort voor tijd 4 – 0 en verzuimdde de thuisploeg erin blessuretijd 5 – 0 van te maken.

DCV speelde vandaag zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen en heeft hier een terechte nederlaag geleden tegen een strijdbaar NSVV. Het duel is beslist op een aantal cruciale momenten in de eerste helft en de tweede goal in de tweede helft.

Het is deze week een kwestie van wonden likken en volgende week weer vol goede moed aan de aftrap tegen Binnenmaas.

Opstelling DCV : Ensing, Bestebroer, Fonseca, Blankers, Vredenborg (Meier), Hentze, Groen (aanv) (van Ingen), van Wageningen van der Voort (Kranenburg), Beumer, Hammach.

Meer berichten