Sander Kalkman speelde vandaag zijn 200ste competitiewedstrijd voor Spirit
Sander Kalkman speelde vandaag zijn 200ste competitiewedstrijd voor Spirit (Foto: René Bitter)

Degelijk Spirit wint ook van Strijen: 1-0

  Sport

Ouderkerk - Spirit heeft ook zijn 2e thuiswedstrijd van het seizoen met 1-0 gewonnen. Vlak na rust kopte Ingmar Burema de Ouderkerkse ploeg op voorsprong. De aanvaller, terugkomend van een langer durende blessure dan verwacht, is de laatste tijd goed op dreef. Zo scoorde hij afgelopen dinsdag bij Spirit onder 23 en was hij doeltreffend in de verloren competitiewedstrijd tegen Alexandria’66. Vorige week startte hij nog op de bank, maar viel toen goed in.

Door Eric de Vendt

Spirit speelde geen grootse wedstrijd. Toch speelde de ploeg van Richard van Cappellen een degelijke wedstrijd en gaf het aanvankelijk nauwelijks kansen weg. Pas in de slotfase was het billenknijpen bij gevaarlijke situaties voor het doel waarbij doelman Max van Herk een aantal keren goed moest ingrijpen.


Na 3 wedstrijden is er bij Spirit toch een stijgende lijn te zien. Een aantal spelers hebben nog niet de vorm die van ze wordt verwacht. Wanneer dat wel gebeurd, dan is dit Spirit in staat een wedstrijd als tegen Strijen eerder te beslissen en hoeft het niet te vrezen dat de wedstrijd toch uit handen glipt.


Zaterdag gaat Spirit op bezoek bij De Zwerver. De ploeg uit Kinderdijk verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-2 bij Alexandria’66. De Rotterdammers staan nu op de 2e plaats. De nieuwe koploper is Rozenburg, dat met 4-1 won van Deltasport en de enige ploeg zonder verliespunten is. De koploper van vorige week was DCV. De ploeg uit Krimpen ging verrassend met 4-0 onderuit bij NSVV.

De foto's van de wedstrijd zijn te bekijken op: http://www.bitterweb.nl/Spirit-fotosite.htm

200e competitiewedstrijd:
Sander Kalkman speelde zaterdag zijn 200e competitiewedstrijd voor Spirit 1. Op 6 september 2008, toen Spirit de 1e competitiewedstrijd in de 1e klasse speelde, debuteerde hij in de uitwedstrijd tegen Schelluinen. Goede herinneringen zal de verdediger aan deze wedstrijd niet hebben overgehouden. Behalve het feit dat Spirit met 5-0 verloor, kreeg Sander Kalkman ook nog de rode kaart (doorgebroken speler).
De rechtsback kreeg voorafgaand aan de wedstrijd uit handen van de voorzitter een bos bloemen. Na afloop werd er nog een ingelijste foto gegeven.

Meer berichten