.l.n.r. Senna, Liza, Julie en Yael
.l.n.r. Senna, Liza, Julie en Yael (Foto: Reina Vennink)

Krimpenerwaardse combinatie levert goud op

  Sport

Krimpenerwaard - Afgelopen zondag vertrok een grote delegatie van De Korte Sport- en Gezondheidsinstituut naar het Amerhaltoernooi in Made. Onder hen bevonden zich de Ouderkerkse Julie Vennink die als judoka de mat op mocht, maar ook de Krimpense coach Yael van Heemst.


Met coaching van de kersverse bronzen medaille-winnares op het wereldkampioenschap onder 18 jaar kon het niet uitblijven dat er vandaag goed zou worden gepresteerd. Yael had de judoka's goed weten te motiveren en de judoka's betaalden haar terug met uitstekend judo.

Julie begon haar eerste wedstrijd aanvallend, maar wist de verdediging van haar tegenstandster initieel niet te doorbreken. Met nog ongeveer 30 seconde te gaan kreeg zij haar tegenstander naar de grond. Ondanks dat het wederom geen score was, plaatste Julie zich wel dusdanig dat een houdgreep kon worden gemaakt. De houdgreep zat muurvast en de wedstrijd werd alsnog op ippon gewonnen.


In de halve finale maakte Julie korte metten met haar tegenstander. Na 4 seconde zette zij een o goshi in. Op deze heupworp had haar tegenstander geen antwoord. Ippon nummer 2 van de dag kon worden genoteerd. In de finale mocht Julie tegen een sterke tegenstandster van Kenamju. Het meisje begon agressief aan de wedstrijd, maar de connectie tussen coach en judoka was messcherp. Tijdens de 1e mate (pauze om opnieuw te positioneren) kreeg Julie een tactische tip van Yael voor het vervolg van de wedstrijd. Dit legde haar geen windeieren. Het bleek letterlijk de gouden aanwijzing te zijn. Julie trok de wedstrijd naar haar toe en met een beenworp wist zij haar eerste gouden medaille voor De Korte binnen te slepen. Een mooi succes voor coach en judoka.

Yael van Heemst had niet alleen met Julie succes. In dezelfde sessie wist zij naast de gouden medaille van Julie ook Senna Guddens naar goud te coachen en Liza Maarse naar het brons. Senna en Liza komen in dezelfde gewichtscategorie uit. Twee medailles, in wellicht de moeilijkste gewichtscategorie om een medaille te winnen, is een prachtig resultaat.

Meer berichten