Martijn de Jong: terug van lang weggeweest. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Martijn de Jong: terug van lang weggeweest. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Martijn de Jong staat er weer!

  Sport

Lekkerkerk - Anderhalf seizoen was Martijn de Jong uit de roulatie vanwege een blessure aan beide knieën. Vorige week zaterdag keerde hij als invaller terug in het eerste elftal van vv Lekkerkerk en schoot hij meteen de winnende treffer binnen in het duel met Groot-Ammers.

Door Jan J. Timmer

"Twintig minuten voor tijd gaf onze trainer Marc van der Zee aan dat hij wilde wisselen. Ik mocht warmlopen en er in. Eindelijk. Op dat moment had ik bijna anderhalf jaar gewacht. En het werd nog mooie toen ik in de allerlaatste minuut de 2-1 scoorde. De bal kwam mijn kant op na een corner en ik nam hem ouderwets op de wreef. Hangen! Daar droom je toch van bij je rentree, ha ha!" Tijdens zijn blessureperikelen dacht Martijn de Jong regelmatig dat een terugkeer op de velden een 'mission imposible' zou worden. In het ziekenhuis, bij de fysiotherapeut; overal ging hij langs met een chronische aandoening aan de pezen onder beide kniegewrichten en overal bleek na een tijdje dat geen enkele behandeling hielp. De pijn bleef. "Maar dat veranderde toen ik door mijn moeder werd gewezen op de in Eindhoven actieve therapeut Kees Tempel", vertelt de 24-jarige aanvallende middenvelder. "Die man had haar in een drie behandelingen van een tennisarm afgeholpen. Hij had in mijn geval vijf behandelingen nodig. Na elke sessie voelde ik de pijn afnemen, echt wonderbaarlijk. Daarna ben ik voorzichtig gaan trainen. Steeds wat meer en wat intensiever. De voorbije zomer sloot ik weer aan bij de selectie en nu ben ik zover dat ik weer mijn minuten kan maken als invaller. Het is heerlijk om weer terug te zijn. De pijn is verdwenen en mijn zelfvertrouwen groeit. Daar helpt zo'n lekkere invalbeurt natuurlijk ook bij. Man, man wat was ik blij met die goal. Ik hoop dat deze symbolisch zal blijken te zijn voor mijn geslaagde herstart als voetballer. Ik ben helemaal klaar met blessures."

Zijn laatste optreden voor zijn rentree vond plaats in de nacompetitie van 2018 toen Lekkerkerk via Begambacht zijn plek in de derde klasse van het zaterdagvoetbal veilig stelde. "Ik was toen al allesbehalve fit, maar besloot de pijn te verbijten omdat ik per se mijn steentje wilde bijdragen aan onze handhaving. Uiteindelijk redden we het. Gelukkig maar."

Meer berichten