Wederom zilver voor Julie uit Ouderkerk

  Sport

Ouderkerk aan den IJssel - Na een zeer knap gewonnen zilveren medaille vorige week op het 40e Klompentoernooi in Sint-Oedenrode, was op zondag het sterk bezette toernooi in Breda zilver wederom de beloning voor een dag goed judo.

In Breda was er een groot deelnemersveld aanwezig met vele goede judoka's. Op voorhand was het behalen van een medaille al een goed resultaat. Het toernooi werkte eerst met poules en daarna nog kruisfinales. De poule verliep voor Julie voorspoedig. 3 overwinningen op rij met ippon. Van de 2e tegenstander had de judoka van De Korte Sport- en Gezondheidsinstituut nog niet eerder weten te winnen. Julie liet zien dat haar vorm al weken goed is en dat de vele trainingsuren zich aan het uitbetalen zijn. Trainingsmaatje Senna Guddens deelde dezelfde mat als Julie. De twee judoka's moedigden elkaar aan en dit hielp hen alle 2 in de medaillejacht. Senna behaalde brons in haar gewichtsklasse. De aanwezigheid van Senna heeft Julie zeker geholpen in haar voorbereiding naar de kruisfinales. De meiden lieten zien dat judo echt een teamsport is.

In de halve finale maakte Julie korte metten met haar tegenstander. Na een ongecontroleerde aanval van de tegenstander nam Julie haar over met een tani otoshi. Het was haar 3e wedstrijd van de dag die ze binnen 20 tellen had beslist.

In de finale trof Julie een sterke, maar ook zeer lange, opponent. Julie kon niet goed bij haar tegenstander in het gevecht komen en liet zich verrassen met een o uchi gari. Deze wazari kon Julie, ondanks een paar goede pogingen, niet meer wegwerken en daarmee werd de finale terecht verloren. De nederlaag was jammer, maar het judo over de gehele dag was aanvallend en van hoog niveau. Goede tegenstanders zijn verslagen en de zilveren medaille is meer dan verdiend.

Tegelijk met Senna en Julie waren er nog 4 andere trainingsmaatjes op de andere matten bezig. Liv won goud, Jinte en Luna mochten met brons huiswaarts. Nova verloor helaas om brons. De jonge meiden (onder 12 en onder 15 jaar) van De Korte lieten de coaches weer zien dat er een hele gemotiveerde, hechte en sterkte lichting judoka's aan zit te komen.

Meer berichten