Senna van den Bosch: terug in het eerste elftal van Lekkerkerk. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Senna van den Bosch: terug in het eerste elftal van Lekkerkerk. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Senna van den Bosch is terug

  Sport

Lekkerkerk - Terug van weg geweest: Senna van den Bosch. En dat is goed nieuws voor de regionale voetballiefhebber, want de aanvaller van vv Lekkerkerk is een speler met wat 'extra'.

 

Door Jan Timmer

Liefst anderhalf jaar lang was Van den Bosch (21) uit de roulatie vanwege een afgescheurde kruisband en een scheurtje in zijn meniscus. "Die liep ik op terwijl ik een doelpunt scoorde", blikt de tweedejaars student Sport , Marketing en Management terug. "Ik werd bij mijn doelpoging in mijn rug geduwd en kwam verkeerd terecht. Uiteindelijk moest ik geopereerd worden en duurde het een flinke tijd voor ik weer aan voetbal mocht denken. Maar nu ben ik terug en dat voelt goed. Minder tevreden ben ik over mijn spel. Vooral het balgevoel van vóór de blessure is nog niet helemaal terug. Ook in conditioneel opzicht en qua snelheid heb ik het een en ander ingeleverd. Door goed en gericht te trainen hoop ik weer op het gewenste niveau te komen. Ook het feit dat ik nu weer wekelijks speel is gunstig. Ik ben in ieder geval mijn angst om weer geblesseerd te raken voorbij."

Ondertussen draait van den Bosch met Lekkerkerk mee in de onderste regionen van de derde klasse C. "Ten opzichte van vorig seizoen is de club geswitcht naar een 'zuidelijke poule' en da's wel even anders voetballen. Onze tegenstanders spelen behoorlijk fysiek, terwijl wij nog een beetje aan het zoeken zijn naar de juiste speelwijze. We hebben een aantal keren 4-3-3 gespeeld en het met 4-4-2 geprobeerd. In 4-3-3 speel ik als echte linksbuiten, in 4-4-2 vul ik samen met Bart Sterrenburg de spitsposities in. Dat laatste systeem vergt meer loopwerk en tactisch inzicht. Nog belangrijker is dat we naar ons kunnen gaan voetballen en het niveau halen dat in deze selectie zit. In dat geval moeten we gewoon netjes kunnen meedraaien in deze derde klasse. Ik draag er graag mijn steentje aan bij."

Tot de winterstop treft Lekkerkerk nog collega-laagvlieger Schoonhoven en lastige duels tegen Ameide en Hardinxveld. "Het is sowieso belangrijk dat we komende zaterdag in eigen huis Schoonhoven verslaan", weet Senna van den Bosch. "Want punten tegen een directe concurrent pakken telt extra zwaar. We moeten weg uit de gevarenzone."

Meer berichten