Colin Barrow, één van de 'zekerheidjes' bij BC Sluyk/Lekkerkerk. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Colin Barrow, één van de 'zekerheidjes' bij BC Sluyk/Lekkerkerk. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JOHN WIJNTJES)

Colin Barrow: Tien jaar badmintonboegbeeld

  Sport

Lekkerkerk - Al meer dan tien jaar is Colin Barrow het sportieve boegbeeld van badmintonvereniging Sluyk/Lekkerkerk. Met het eerste team sloot hij dit weekeinde de competitie af op een nette tweede plaats in de vierde divisie.

Door Jan Timmer 

Zijn power, zijn dynamiek en zijn wedstrijdmentaliteit hebben er het voorbije decennium voor gezorgd dat Barrow uitgroeide tot de beste clubbadmintonner in de Krimpenerwaard. Vooral in het herenenkelspel geldt hij als een speler die moeilijk te verslaan is. "Toch merk ik wél dat ik momenteel niet meer zo sterk ben als pakweg twee, drie jaar geleden", zegt de 28-jarige sportman. "Dat heeft ontegenzeggelijk te maken met mijn leven om het badminton heen. Een drukke baan, een kindje; ze slokken allebei tijd op. Bovendien heb ik een vrouw die zelf ook graag een shuttletje slaat waardoor we onze uren binnen de club onderling hebben verdeeld. Logisch, want zij heeft net zoveel recht op haar sport als ik. Een en ander betekent wél dat ik nog maar één in plaats van twee keer per week train. Juist voor iemand als ik die veel training nodig heeft om de juiste scherpte in het spel te behouden, is zo'n afname van vijftig procent best veel. Het gaat op zich nog prima maar ik heb wel wat ingeleverd."
Met Sluyk/Lekkerkerk 1 beleefde Barrow, die sinds ruim een half jaar ook voorzitter van de bijna vijftig jaar oude badmintonvereniging is, een goed seizoen dat men als tweede afsloot ruim achter de ongenaakbare kampioen Drop Shot uit Den Haag. "We verloren twee keer met 5-3 van dat team. Jammer, maar het is niet anders. Wie weet promoveren we toch nog mee als zich in de divisies boven ons een team zich terug trekt. Of 'Lekkerkerk' wat te zoeken heeft in de derde divisie? Ja hoor, waarom niet. We draaien nu al een aantal jaren bovenin de vierde divisie mee, dus zou zo'n stap omhoog geen kansloze zaak zijn."

Meer berichten