Djilmar Lawansuka wil er alles aan doen om Dilettant te laten overleven in de derde klasse. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Djilmar Lawansuka wil er alles aan doen om Dilettant te laten overleven in de derde klasse. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Djilmar Lawansuka is op overlevingstocht met Dilettant

  Sport

Krimpen aan de Lek - Dilettant is bepaald niet bezig aan een glorieus seizoen. Waar vooraf over een hoge eindklassering en een periodetitel werd gedroomd zijn de doelstellingen inmiddels bijgesteld. Handhaven in de derde klasse is nu de missie voor de Krimpenaren, weet trainer Djllmar Lawansuka.

 

Door Jan J. Timmer

"Ik behoor zeker niet tot de groep mensen die roepen dat het wel goed komt met Dilettant 1", zegt de coach die de selectie van de Krimpense club samen met Arie den Ottter en Mark Nederlof van training en begeleiding voorziet. "We zullen voortdurend alles moeten geven om uit de degradatiezone te raken. Natuurlijk, we hebben een selectie met prima voetballers, maar dat levert geen garantie op een positieve uitkomst. In het trainingskamp tijdens de winterstop hebben we daar als technische staf andermaal op gehamerd. Ik heb goede hoop dat we het gaan redden. De neuzen staan dezelfde kant op."
Voor de winterstop presteerde Dilettant ondermaats en kreeg Lawansuka te maken met verschillende spelers die zich gaandeweg de competitie niet konden schikken in een rol als reserve of anderszins moeite hadden om in het teambelang te denken. Dat leidde tot het tussentijdse vertrek van Damien Brussé, Kevin Dietrich, Milan Lagerwerf en doelman Jeroen Bosman. "We begonnen het seizoen met een selectie van 22 man. Nu zijn daar nog zeventien spelers van over", weet de coach. "Met deze groep gaan we er alles aan doen om de competitie met handhaving te besluiten. Afgaande op de tot nu toe geboekte prestaties na de winterstop, heb ik een positief gevoel over de goede afloop. De 4-0 overwinning op BZC was een lekkere, de 4-4 uit bij 's Gravendeel zelfs knap. We stonden met 4-1 achter en knokten ons terug. Geweldig. Nu moeten we die lijn doortrekken. Ik heb de intentie om trainer te blijven bij Dilettant, maar of dat ook echt gaat gebeuren is zeker ook voor het bestuur mede afhankelijk van de resultaten. Spannende tijden dus, ook voor mij."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden