Lenie van Leerdam aan het werk voor DCV. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Lenie van Leerdam aan het werk voor DCV. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) (Foto: JWIJNTJES 0654257277)

De 'verzorgende factor' van DCV

  Sport

Krimpen aan den IJssel - Je ziet ze bij voetbalwedstrijden regelmatig het veld in stormen met waterzak en spons om een ter aarde gestorte speler op te lappen. "Maar het vak van verzorger is zoveel méér", wet Lenie van Leerdam. De Krimpense kan het weten, want ze beweegt zich al een flink aantal jaren in het metier.

Door Jan J. Timmer

"Ik ben dit seizoen teruggekeerd bij de club waar alles begon: DCV", vertelt ze. "Destijds voetbalden mijn twee zonen in de jeugd en zag ik al vrij snel dat er op het gebied van EHBO wel wat verbetering nodig was ten behoeve van de jongste jeugd. Ik ben dat vervolgens gaan opzetten." Niet veel later vroeg DCV aan Lenie van Leerdam of ze verzorgster wilde worden van het tweede elftal." Toen DCV met de senioren de switch maakte van de zondag naar de zaterdag besloot Lenie van Leerdam een nieuwe club te kiezen voor haar verzorgende activiteiten. "Ik had daar een simpele reden voor: ik wilde mijn kinderen op zaterdag zien voetballen en dat kan niet als je ook een seniorenelftal op diezelfde dag moet dienen."

CVV Zwervers had interesse in de kwaliteiten van Van Leerdam. "Ik beleefde er uiteindelijk vier mooie jaren waarin ik fijn samenwerkte met Oscar Biesheuvel. Toen hij naar Zwaluwen Vlaardingen verkaste ben ik met hem mee gegaan. Ook daar heb ik met plezier gewerkt. Nadat de club een ander prestatiebeleid ging voeren en veel spelers afhaakten, ben ik teruggegaan naar DCV. Ik verzorg ik de selectie en ben er op maandagavond voor de andere leden. Ik werk nog veel samen met Cees Vink. Hij is echt mijn maatje. Met technische staf en spelers kan ik het ook goed vinden. Ik sta hen bij in geval van blessures, pas blessurepreventie toe en verzorg hersteltrainingen. Ik ben elke training en wedstrijd aanwezig. Tijdens trainingen heb ik een dubbelfunctie: ik observeer en fungeer als ballenmeisje, ha ha! En uiteraard heb ik een vertrouwensfunctie voor veel spelers. Ook dat is belangrijk, want een speler die niet lekker in zijn vel steekt presteert minder en is blessuregevoeliger."

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden