Logo ijsselenlekstreek.nl


Unieke behandelmethode peesklachten naar Krimpenerwaard

  Zakelijk

Krimpen aan de Lek - Jordens Fysio Medisch Centrum in Krimpen aan de Lek is één van de vier eerste locaties in Nederland waar PNE toegepast mag worden; een nieuwe behandelmethode voor fysiotherapeuten van onder andere peesklachten.

Percutaneous Needle Electrolysis (PNE) wordt de nieuwste innovatie in de fysiotherapie genoemd. Het is een korte behandeling waarbij stroomstootjes van 3 seconden gegeven worden door een dunne dry needle-naald. Dit gebeurt onder echogeleiding zodat de te behandelen plek exact in beeld gebracht kan worden. PNE is bewezen effectief en wordt al succesvol toegepast door therapeuten van sportverenigingen zoals Real Madrid, Liverpool en Valencia. Vanaf eind september is het ook voor fysiotherapeuten in Nederland mogelijk om een opleiding PNE te gaan volgen.

Nu al in Krimpenerwaard
Dat patiënten nu al voor PNE bij Jordens Fysio Medisch Centrum terecht kunnen, komt doordat praktijkeigenaar Sjaco Jordens als docent aan de opleiding PNE verbonden is. “Begin 2017 heb ik zelf de opleiding gevolgd in Madrid, samen met een aantal collega docenten.” Aldus Jordens. “Sinds die tijd hebben we veel praktijkervaring opgedaan en inmiddels passen wij PNE al enige tijd succesvol toe bij de behandeling van diverse peesklachten. Een unieke kans voor mensen uit de regio die nu met peesblessures te kampen hebben!”

Toonaangevend
Het is niet verrassend dat juist Jordens Fysio Medisch Centrum als één van de eerste centra in Nederland met PNE mag gaan werken. Jordens: “Het beroep van de fysiotherapeut is ontzettend snel in ontwikkeling. Nieuwe technologieën maken het voor ons fysiotherapeuten mogelijk om een stuk effectiever en efficiënter te behandelen. Ik vind het dan ook erg belangrijk en interessant om goede nieuwe ontwikkelingen toe te passen in ons Fysio Medisch Centrum!”

Sjaco Jordens is niet alleen Manueel therapeut, maar ook docent PNE, Shockwave en MSU Echografie. Hij slaat hierdoor een brug tussen de theorie en de praktijk en heeft de mogelijkheid om nieuwe technologieën in zijn centrum toe te passen en een bijdrage te leveren in de verdere ontwikkeling ervan.

PNE behandeling
Wie klachten heeft en benieuwd is of PNE hierbij kan helpen kan rechtstreeks een afspraak maken bij Jordens Fysio Medisch Centrum. Hiervoor is geen verwijzing van een (huis-)arts nodig. Ook zijn er geen extra kosten verbonden aan een PNE behandeling, behalve de reguliere kosten voor fysiotherapie. Indien patiënten voldoende aanvullend verzekerd zijn zullen de kosten dus volledig vergoed worden door de ziektekostenverzekering.

Bent u benieuwd of PNE u ook kan helpen bij uw (pees)klachten? Neem dan gerust contact op met Jordens Fysio Medisch Centrum aan de Marijke Staete 6 in Krimpen aan de Lek. 0180-398929 of info@jordensfysio.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten