Logo ijsselenlekstreek.nl


Jordens Fysio Medisch Centrum behaalt uniek kwaliteitscertificaat

  Zakelijk

Krimpen aan de Lek - Afgelopen vrijdag kreeg Sjaco Jordens het NEN-EN 15224 certificaat uitgereikt. Jordens Fysio Medisch Centrum in Krimpen aan de Lek behoort hierdoor tot één van de drie praktijken in Nederland die fysiotherapie aanbieden volgens deze hoogste Europese norm voor kwaliteitsmanagement in de zorg.

Jordens ontving het certificaat uit handen van Marloes Anderiesen van het Keurmerkinstituut; de auditorganisatie die heeft getoetst of Jordens Fysio Medisch Centrum voldoet aan de hoge NEN-EN 15224 normen. Anderiesen prees de wijze waarop Jordens in acht jaar tijd gegroeid is. “Jullie zijn uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met diverse disciplines, maar hebben altijd het persoonlijke contact met de klant weten te behouden. Een heel fijn bedrijf!” Aldus Anderiesen.

Teamprestatie
Dat Jordens Fysio Medisch Centrum nu als één van slechts drie locaties in Nederland in het bezit is van dit certificaat mag met recht een teamprestatie genoemd worden. “We hadden dit nooit kunnen bereiken zonder de volledige inzet van ons team!” Aldus een trotse Sjaco Jordens. “Om volgens deze kwaliteitsnorm te kunnen werken moeten namelijk diverse processen en protocollen gevolgd worden binnen alle lagen van de organisatie. Als dit niet volledig omarmd wordt door de medewerkers is het garanderen van deze kwaliteit niet haalbaar.”

Kwaliteit
De wens om dit certificaat te behalen kwam voor Sjaco Jordens voort uit de groei die de praktijk heeft doorgemaakt. Jordens: “Er zijn diverse certificeringen in de zorg…zo waren wij tot op heden HKZ-gecertificeerd. Maar door onze groei en het unieke karakter van Jordens Fysio Medisch Centrum zijn we op zoek gegaan naar een kwaliteitsnorm die hier beter op aansloot. Samen met kwaliteitsadviseur Jos de Vos, die ons ook al eerder begeleid heeft bij dergelijke trajecten, zijn we op zoek gegaan en kwamen we al snel uit bij de NEN-EN 15224. Een ambitieuze keuze, maar we hebben het gehaald!”

De NEN-EN 15224 is de hoogste Europese norm in de zorg en toetst organisaties op kwaliteit volgens 11 kwaliteitsaspecten. Enkele voorbeelden hiervan zijn geschikte correcte zorg, doeltreffendheid, patiëntveiligheid, integriteit en zorg gebaseerd op bewijs en kennis.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox