Interieurstyliste Nicole voegt Avontuurlijke accessoires toe aan het interieur.
Interieurstyliste Nicole voegt Avontuurlijke accessoires toe aan het interieur. (Foto: M. Heerkens)

De woontrend van dit najaar

  Zakelijk

Krimpen aan den IJssel - De zomer loopt ten einde, de temperatuur daalt en langzaamaan gaan we meer tijd binnen doorbrengen. Het najaar is een uitstekende tijd voor verschillende klussen in en om het huis. Zoals het afronden van de laatste schildertaken, voordat het koude winterseizoen weer aanbreekt. Ook binnen kunnen zaken weer op orde gesteld worden. En wellicht is er nog wat tijd en aandacht voor het interieur. Interieurstyliste Nicole van Boxtel van Woonstijladvies in Krimpen aan den IJssel bereidt zich voor op het aankomende najaar en de daarbij behorende interieurtrend. En deze winter wordt een Avontuurlijke winter!

Najaar 2018

Zoals ieder jaar brengt het vallen van het blad veel warme kleuren met zich mee. Rood, oranje, bruin en okergeel, zijn typerende kleuren voor de herfst. Ook ieder najaar zijn deze kleuren zichtbaar in de kledingcollecties en interieurtrends. ‘Dit najaar ligt de nadruk op warme bruin- en donkere roodtinten’, verteld Nicole vol enthousiasme. ‘De basis van het interieur ligt bij de Avontuurlijke woonstijl, met veel invloeden vanuit Afrika.’

Avontuurlijke woonstijl

De Avontuurlijke woonstijl kenmerkt zich door warme kleuren en natuurlijke elementen. Denk daarbij aan hout, steen en ook dierenprints of vachten. Bij een Avontuurlijke woonstijl mogen bijzondere accessoires niet ontbreken. Bijvoorbeeld een Boeddhabeeld uit Azië of Afrikaanse maskers. ‘Natuurlijk kunnen deze voorwerpen in de winkel gekocht worden. Veel leuker is het om eigen souvenirs en afbeeldingen van verre reizen in deze woonstijl te gebruiken. Zo maakt u een interieur eigen’, verteld de styliste.

Kleuren

Kleuren die goed bij de najaartrend passen zijn bruintinten, van licht bruin tot zwartbruin. En donkere rode kleuren, zoals bordeaux of roodbruin. Echte aardetinten dus. Ook okergeel is ieder jaar een veel gebruikte kleur in de herfst en kan ook dit najaar gebruikt worden in de Avontuurlijke woonstijl. ‘Om het interieur met deze kleuren eigentijds te maken, combineert u ze met zwart, wit en groen. Ook metallics zijn helemaal terug en mogen gecombineerd worden. Vooral goud gaan we veel zien de komende herfst en winter. Wellicht alvast een tip voor de decoratie in de kerstboom’, voegt Nicole eraan toe.

Hoe leuk interieurtrends ook zijn, gewoonweg de kudde volgen is niet voor iedereen de beste oplossing. Een interieur is smaak gebonden. Om uw ideale interieur te creëren volgt u uw eigen voorkeuren. ‘Aangezien dit niet voor iedereen eenvoudig is, help ik klanten daarbij’, legt Nicole uit. ‘Nadat we samen de woonwensen en voorkeuren bepaald hebben, maak ik een ontwerp dat past binnen de eisen, wensen en het budget van de klant. Woontrends kunnen daarbij helpen, maar zijn zeker niet leidend. Een interieur moet bij de klant passen, tenslotte moeten zij er wonen.’

Meer berichten